31 Mar 2017

Opening van ‘The Cloud’ op campus Hogeschool Vives Kortrijk

 
 
 

“Dinsdag 21 maart 2017 werd onder ruime belangstelling de nieuwe business school 'The Cloud' officieel geopend door de vertegenwoordigster van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, Joris Hindryckx, algemeen directeur VIVES.”

Johan De Langhe, studiegebieddirecteur en Joris Hindryckx, algemeen directeur VIVES omschrijven het als volgt:

Huddle spaces, collaboration rooms en flexstools.

Binnen in het gebouw valt vooral de ruimte, de lichtinval, de perfecte akoestiek en het witte, strakke design op. Het onderwijs van de toekomst met o.a. blended learning, digitalisering en teamwork vraagt om flexibele ruimtes die in een handomdraai een andere werkmethode moeten garanderen.

VIVES zorgde naast de flexstoolsystemen ook voor extra bijzondere faciliteiten in de lokalen en aula’s. Zo zijn er bijvoorbeeld de huddle spaces waarin je tijdens een spontane vergadering je computerscherm draadloos kan delen op een groot scherm, dat zich opsplitst volgens het aantal deelnemers. In de collaboration rooms worden verschillende huddle spaces bij elkaar gebracht in klasformaat.

Alles bij elkaar telt The Cloud 35 grote displays en 240 computers, maar er is meer! VIVES zorgde er namelijk voor dat de nieuwe lokalen makkelijk toekomstige applicaties kunnen opnemen.

Opening met augmented reality.

Buiten aan het gebouw verwelkomde de studentenclub Mercurius, die ook haar 50-jarig bestaan viert, de gasten op een muzikale manier. Architect Johan Bosschem gaf de nodige inside-information mee. En dan was het tijd voor de druk op de knop. Prominenten lanceerden de indrukwekkende kick-off van de businessschool of the future: een state-of-the-artspektakel met videomapping met als hoofdrolspeler: The cloud.