24 Sep 2015

Gebouw I - Universiteit Antwerpen geselecteerd voor ‘Dag van de architectuur’

 
 
 

“Het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) selecteerde onze realisatie ‘Universiteit Antwerpen – Campus Middelheim – Gebouw I’ voor de ‘Dag van de architectuur’, dit is de hoogdag voor de Vlaamse hedendaagse architectuur, waarbij geselecteerde gebouwen opengesteld worden voor het grote publiek.”

Het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) selecteerde onze realisatie ‘Universiteit Antwerpen – Campus Middelheim – Gebouw I’ voor de ‘Dag van de architectuur’, dit is de hoogdag voor de Vlaamse hedendaagse architectuur, waarbij geselecteerde gebouwen opengesteld worden voor het grote publiek.

Gebouw I op de Middelheimcampus van Universiteit Antwerpen is een gebouw voor de departementen ICT en infrastructuur van de Universiteit Antwerpen (UA). De nieuwbouw vormt op de site een architecturale parenthese tussen de directeurswoning in koloniale stijl (1929) en het modernistisch torengebouw van het algemeen ziekenhuis Middelheim (AZ) van Renaat Braem (1959).

Zondag 11 oktober 2015 nodigt Johan Bosschem de architectuur fanaten graag uit voor een rondleiding op de campus en in gebouw I.

Geïntegreerde kunst is een wezenlijk onderdeel van het gebouw, zo zijn er in de centrale ontmoetingsruimtes drie monumentale plafondtekening van Christine Deboosere & Martin Baeyens, beide kunstenaars werden van in het begin betrokken bij het ontwerpproces zodat kunst subtiel verweven is met de architectuur. In de gaanderij is een conceptueel werk van Arne Quinze geïntegreerd.

Rondleidingen gaan door om 10u, 11u, 14u, 15u en 16u, voor reservatie van een rondleiding ga naar onderstaande link. De toegang tot de campus is via het toegangshekken op de hoek van de Middelheimlaan en de Lindendreef.

Aanverwante links