SAR architecten wordt geleid door architect Johan Bosschem, hij is tevens ere-artistiek hoofddocent aan Hogeschool Gent hij doceerde architectuuractualiteit en het seminarie ‘architectuur in dialoog met kunst’ en was coördinator ‘Kunst in het werkveld’.

SAR architecten bestaat uit een team van architecten en beeldend kunstenaars die geïntegreerd functioneren binnen een gemeenschappelijke infrastructuur.

SAR architecten is gespecialiseerd in architectuur met hoge complexiteit, het betreft voornamelijk gebouwen voor onderwijs, sport, zorg, bibliotheken en kantoren maar evenzeer gebouwen voor de private sector.

Voor deelname aan belangrijke overheidsopdrachten vormen SAR architecten en De Vloed architects sedert 2002 op regelmatige basis een tijdelijke vereniging. In die periode werden zij meerdere malen genomineerd en wonnen zij belangrijke architectuurwedstrijden en architectuurprijzen. Het studieteam van THV SAR architecten | De Vloed architects werkt geïntegreerd samen aan de uitwerking en uitvoering van de gewonnen architectuuropdrachten.

Sinds 2016 werkt SAR architecten samen met de Nederlandse architecten associatie Kraaijvanger architects BV (Rotterdam).